17 Ağustos 2007 Cuma

MÜNİH VE HIRSIZ FİLMLERİ...

MÜNİH


Filmde Eric Bana başrolleri oynuyor.Konusu 1972 yılının Eylül ayında kendilerine ''Kara Eylül'' diyen Filistinli bir gurup Münih'te yapılan olimpiyatlarda İsrailli sporcuları rehin alır.Rehinelerle Almanya havalimanına gelen Filistinlilerle polis arasında çatışma çıkar ve tam bir katliam yaşanır.Rehineler de Filistinliler de ölür.

Bu olaydan sonra İsrailliler olayı planlayan 11 kişilik ekibin peşine düşer.Mossad ajanı Avner ve ekibi onları öldürmek için gizli çalışmaya başlar...

Yönetmen Steven Spielberg...
Aslında filmi izlemek benim için hiçte zevkli olmadı..Tarihi bir olay olduğu için aldım ama müslüman insanları öldüren ve onlara nefret duyan İsrail ajanlarını masum gösterme çabası içinde gördüm filmi...İki taraftan da eşit alınmaya çalışılmış olsada dedim ya filmin tavrı hoşuma gitmedi...
Yinede bir bakış açısıdır izlemenizi tavsiye ederim...

HIRSIZ

Öncelikle bir not düşmek istiyorum.İngiltere de Tıp okuyan bir arkadaşımız bize İngiltere de Kosavalıların ''Kasap'' tabiri ile anıldığını ve genellikle kötü işler yaptıklarını herkesin onlardan çekindiklerini anlatmıştı...
Bu filmi izlerken aklımıza geldi.

Sevgilisi ile Londra da yaşayan ve mimarlık yapan Wiil'in bürosu iki kez soyulur.Wiil hırsızların peşine düşer ve birini takip eder.Hırsızlardan biri Bosna göçmeni Mirza adında bir çocuktur.Annesi Amira ile yaşamaktadır.Will Amira ile tanıştıktan sonra olaylar hiç beklemediği şekilde gelişir.

Filmi sabırsızlıkla beklemiştim.Çünkü Soğuk Dağ ve İngiliz Hasta'nın yönetmeni Anthony Mınghella'nın filmiydi.Ama hayal kırıklığına uğradım.1. cd tam bir işkence gibi olsada 2. cd biraz durumu toparlıyor.
Sonuç olarak çok ağır temposu konuyu dağıtıyor ve sıkıcı bir film kalıyor geriye...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Münih
Yazan: gezimanya

Ben de çok büyük heveslerle gitmiştim vizyona girdiğinde ama çok da akıcı bir işleyiş bulamadım. Evet tarafsız alınmış gibi gösterilse de Filistinli askerle Eric Bana'nın ve ekibinin tesadüfen aynı çatı altında kaldıkları zaman aralarında geçen bir diyolog dışında pek Filistin yanlı sahne izleyemedim..

Bağlantı


selam
Yazan: cocuklacocuk

benim de cd de bölük pörcük izlediğim bir filmdi. zaten bizim asıl noktamız boşnak eşim dolayısıyla arada konuşulan boşnakçalardı. ayrıca onların kötü olarak görülmesine üzüldüğümüde hatırlıyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails