1 Ağustos 2007 Çarşamba

İNCİ GİBİ FİLMLER...

Bu gün size istiridye içinde kalmış bir inci kadar değerli 3 filmden bahsedeceğim.Yani kenarda kalmış ama bunu hiç haketmeyen filmler.

1.FİLM
ÖZGÜRLÜK YAZARLARI


Filmin öyküsü tamamen gerçek.Erin Gruwell adındaki bir öğretmenin ve onun sınıfındaki öğrencilerin günlüklerinden senaryo edilmiş.
Bir okulda öğretmenlik yapmaya başlayan Erin genç ve idealist biridir.Ancak ders vereceği sınıftaki öğrenciler ırk çatışmaları arasında kalmış,hayatları çok kötü şeylerle dolu öğrencileredir.Erin başta onlara nasıl ulaşacağını bilemez ama sonra onların kalplerini yumuşatmayı ve onları eğitmeyi başarır hemde kendi hayatından ödünler vererek
.


Filmin başrollerinde Oscar'ı Milyonluk Bebek ve Erkekler Ağalamaz'la 2 kez kazanan Hilary Swank var.

Sıradan bir zor okul filmi deyip geçmeyin.Filmin kahramanları şu an yaşıyor ve günlüklerinden oluşan basılı bir kitapları var.Kesinlikle izleyin

2.FİLM
LÜTFEN BENİ ÖLDÜRME




Harold Crick bir vergi memurudur.Hayatındaki herşey matamatiğe bağlıdır.Dişlerini bile her gün aynı sayıda fırçalayıp hep aynı otobüsle aynı saatte işe gitmektedir.Bir gün kafasında bir ses birşeyler anlatmaya başlar.Bu bir kadın sesidir ve onun hayatını anlatmaktadır.

Ama bu ses Harold'un çok yakında öleceğini söylemektedir.Ne yapacağını bilemeyen Harold bir edebiyat profosöründen yardım alır.Çok geç olmadan hayatını yazan yazarı bulup onu kendini öldürmekten vazgeçirmeye çalışmalıdır.Ama bu hiçte kolay olmayacaktır.

OYUNCULAR;
Harold ; Will Ferrell
Yazar Eifel ; Emma Thompson
Ana ; Maggie Gyllenhaal
Profosör ; Dustin Hoffman
Gerek oyuncular gerek senaryo bence çok iyiydi.Sırada filmlerden sıkıldıysanız bu film size iyi gelecektir.

3.FİLM
TEHLİKELİ ASLAR


Filmde mafya va polis arasında geçen aksiyonu bol bir hikaye anlatılıyor.Sıradan olmadığını en başta söylemeliyim.Tony Scott yönetse ancak bu kadar olabilirdi

Buddy İsrael adında bir mafya üyesi polise mafya bağlantılarını itiraf edeceğini anlaşma istediğini açıklar.Mafya bu durumdan hiç hoşlanmaz ve İsrael'in başına ödül koyar.Ödül avcıları onu öldürmenin FBI da yaşatmanın peşindedir.


Filmde birçok tanıdık yüz göreceksiniz.Bir solukta izlenen bir polisiye film.Tavsiye ederim

1 yorum:

Adsız dedi ki...

:)
Yazan: misss

Canım maviveportakalım,

öncelikle desteğin için çok teşekkürler.

Lütfen Beni öldürmeyi çok yakın bir zamanda severek seyrettim. Konu çok ilginç. Karekterlerin bir yaşamı olabileceği fikri, işleniş şekli, oyunculuklar nefis.

ben en çok o kadın yazarken, adamda olayları yaşarken iç ses gibi oluşan seslere çok güldüm. :))

Diğer iki filmi listeme ekledim bile...
sıcacık sevgiler.

Bağlantı


lütfen beni öldürme
Yazan: maviesinti

ablam diye söylemiyorum ama film yorumların harika hiç boş geçmiyosun valla akşam Lütfen Beni Öldürme filmini izledim ve cok beğendim ,
bu sıcak havalardan sonra yağan serin yağmurla birlikte odama cekilip filmi izledim cok hoştu...

Bağlantı


Slm
Yazan: bonsaicicegi

CANIM ARKADASIM MERHABA :)
Bu 2. film cok dikkatimi cekti. Esime söyleyim alsinda bizde izleyelim .Bu arada burda hava hala isinmadi :( isinacagida yok. Yazi dogru dürüst göremeden kis geliyor . Yani artik ben tatile karda kaymaya giderim herhalde :)).
Bu arada beni ilk onda yazman beni cok mutlu ettei. Sagol canim. Insallah ileride ben Türkiyeye gelince daha yakindan tanisma firsatimiz olur.Görüsmek üzere.

Bağlantı


@
Yazan: handeelibir

Bu 3 filmi de listeye alayım o zaman.
Teşekkürler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails