4 Nisan 2007 Çarşamba

COLD CASE



Size takip ettiğim bir diziden daha bahsetmek istiyorum.Adı Cold Case.

Konusu; Lily Rush Philadephia'da yalnız yaşayan bir dedektiftir.25 yıl önce işlenmiş bir cinayeti başarıyla çözmesinin ardından Philadephia Polis Merkezi daha önce kimsenin aklına gelmeyen bir proje başlatır.Kapanmış dosyaları raflardan indirip çözmeye, faili mehçul kalmış olayları aydınlatmaya başlarlar. Bu proje Lily'nin kariyerinde de bir dönüm noktası olur.(kaynak: http://www.cnbce.com/.)

Tabii diziyi sıradan bir polisiye olmaktan çıkaran birçok ayrıntı var.Dizi çok eski yıllara dayanan olayları aydınlattığı için her bölünde eskiyle yeninin karışımı harmanlanıyor.Yani olay anında kişi 6 yaşındayken yıllar geçmiş 46 yaşına gelmişse onun 6 yaşındaki halinide geri dönüş sahneleriyle görüyoruz.

Ayrıca hangi yıldaysak o yılın hit şarkıları size eşlik ediyor dizide.Her bölüm bir film tadında geçiyor.

En önemli karakter olan (resimdeki sarışın bayan)Lily Rush.Çok narin ve her an ağlayacakmış görüntüsünün arkasında çok güçlü bir kadın var.Kesinlikle diziye duygusallık kadar olaylar karşısında güçlü olma duygusunu da hissettiriyor.


Benim en sevdiğim bölümse olay çözülüp dosya tekrar yerine kaldırılırken ölen kişinin minnet dolu bakışlarla dedektiflere gülümsemesi...

Dizi Cnbc-e de her Cuma saat 21:00 de.
Benden söylemesi...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

***
Yazan: beyazkedim

elimden geldiğince az televizyon izlemeye gayret etsem bile cnbc-e'nin benim için yeri ayrıdır ve cold case severek takip ettğim dizilerden biri. bende dizi de özellikle zamanlar arasında ki geçişleri seviyorum. ve her bölümde başka bir zamanda geçiyor olmasına rağmen çok iyi bir şekilde her ayrıntı dikkate alınarak çekiliyor ki oldukça zor bir iş. helede her hafta yayınlanan bir dizi için.

fatos:kesinlikle sana katılıyorum.her bölüm de dolu dolu bir film var sanki...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails