17 Ekim 2007 Çarşamba

TERABİTHİA KÖPRÜSÜ

Çoçukken kurduğumuz hayaller,oyunlar ve inandıklarımız.
Film iki arkadaşın kurduğu hayal dünyası üzerine.Bu hayal dünyası gerçek hayattan bir hayli nasibini alıyor ama.Hepimizin hayalleri gibi.
Jess 2 abla ve 2 kız kardeş arasında kalmış kendi hayal dünyasında resim çizmeye çok yetenekli bir öğrencidir.Koşmayı da çok seviyor.Son okul yarışında Leslie adında okula yeni gelen bir kıza yeniliyor.
Leslie onun durağında inince Jess kızın yeni taşınan komşuları olduğunu anlıyor.O günden sonra Leslie ile evlerinin arkasında ki ormanda kendilerine ait bir krallık kuracak ortak hayalleri paylaşacaklardır.
Başrollerinde Hasat Zamanından hatırlayacağınız (biraz büyümüş)Annasophia Robb ve Josh Hutcherson var.
Jess'in küçük kız kardeşi rolündeki kız Maybelle o kadar tatlıydı ki anlatamam.Çok şirin birşey.
Filmde Leslie nin ailesi yazar ve kızlarını çok özgür ve modern yetiştiriyorlar.Evde televizyonları yok .Ama buna rağmen Leslie'nin hayal gücü çok geniş.
Jess'in ailesi ise geçim sıkıntısı yaşayan çocukları ile pek ilgilenemeyen bir aile.

Film de hayal kırıklığı yaratan tek şey görsek efektlerin azlığıydı.Daha fantastik bir dünya izlemeyi umarak aldık.Ama dram ağırlıklı duygusal bir film çıktı.Kesinlikle kötü değil ama afiş ve fragman yanıltmasın.Fantastik görüntüler çok az.

Ben izlemenizi özellikle ortaokul çağında çocuğunuz varsa izletmenizi tavsiye ediyorum.

3 yorum:

keskinli dedi ki...

selamlar
hayirli olsuna geldim yeni blogunuzda da basarilar sevgiler selamlar

zehra dedi ki...

güzel bır fılme benzıyor canım edınıp ızlemek lazım:)

MeRtThOmAs dedi ki...

Bu filmı ızledım cokkk guzel bır film herkesın ızlemesını ısterım ama bana gore en hayal kırıklıgı yaratan sahne leslie nın oldugu sahne buna ragmen cokkk guzel bır fılm BUNU BIZE IZLETEN INGILIZCE OGRETMENIMIZE COKK TEŞEKKUR EDERİM YUNUSBEY KOLEJİ...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails