25 Ekim 2007 Perşembe

DÖNÜŞ (VOLVER)

Bu akşam film gecesi yaptık.Erkekler oyun gecesinde (bilgisayar oyunu) olduğu için romantik bir aşk filmi seçmeliydik.Sonunda hepimizin merak ettiği Dönüş filmini aldım.Ayşe ,Duyuşen ve Neşe hep birlikte izledik.İyi ki de izlemişiz.
Başrollerinde Penelope Cruz olmak üzere çok başarılı 4 kadın daha var.Öyle ki başarılarını 2006 Cannes Film Festivalinde hep beraber En İyi Oyuncu ödülünü alarak ispatladılar. Film aynı festivalde En İyi Senaryo ödülü de almış.

Konuda 3 kuşak bir kadın hikayesi var.Annaanne,kızları ve torunu...

Yönetmen Pedro Almodovar.Filmin geçtiği yer yönetmenin doğduğu kasaba olan La Mancha.Bu kasabanın özelliği doğu rüzgarlarından dolayı her yaz birçok yangının çıkması ve bu rüzgarların insanlarda akıl hastalıklarına sebep olmasıdır.

İki kız kardeş Raimunda ve Sole'nin anne babasıda böyle bir yangında ölmüştür.Raimunda evini geçindirmek için çok çalışan güçlü bir kadındır.Ama kocası işsiz ve sürekli sarhoş bir adamdır.Kızı Paula ergenlik çağında bir genç kızdır.

Sole ise eşi tarafından aldatılıp terk edilmiş biraz ürkek bir kişiliktedir.Geçimini sağlamak için evinde kuaförlük yapmaktadır.

Hayatları Raimunda nın kızı Paula'ya babasının cinsel tacizde bulunmaya çalışması ve Paula'nın onu öldürmesi ile öldü zannettikleri annesini geri dönmesiyle sarsılacaktır.

Bundan sonrası için fazla ayrıntı veremem.Filmde fazla miktarda ayrıntı var.Büyüsü bozulmasın .Film kesinlikle kız kıza zevkle izlenecek bir film.Erkeklerin beğeneceğini sanmıyorum.Erkek bir yönetmenin bu kadar güzel ve ayrıntı kadın portresi çizmesi çok başarılıydı.Yönetmenin daha önceki Annem Hakkında Herşey ve Konuş Onunla filmleri de bu tarzdaydı.

Amerikan filmlerine bir mola verin.Bu küçük kasabadaki bu sıcak hikayeyi izleyin.

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Antalya Film Festivali'nde gösteriliyor bu film değil mi? Penelope Cruz'un şarkı söylediği sahneyi gördümdü.

duyuşen... dedi ki...

uzun zmandır izlemeye çalıştığım ama altyazı bulamadığım için 1.cd sini anlamasamda izlemeye çalıştığım bir film di.bence harikaydı.konu ilginç.oyuncular çok iyi penelope harika şarkı söylüyor.fatoşcum filmin müziklerini bulursan mutlaka bana da at.

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de kızlarla toplanıp film izlemek istiyorum ya. çok uzun zaman oldu yapmayalı.
bu film de görmek istediklerimden.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails