18 Ekim 2008 Cumartesi

HAFTA SONU EKMEKLERİ

Haftasonu kahvaltıları eminim herkesin evinde meşhurdur.Bizde eşimle ancak pazar günleri rahat kahvaltı edebiliyoruz.O günlerde yaptığımız bu ekmekleri çok seviyoruz.
Dilim ekmekleri süt içinde ıslattıktan sonra (yumuşak olması için) üstlerine peynir,yumurta ve maydonoz karışımından sürüp fırına atıyoruz.10 dakika kadar 200 C de kızarıyor.

En üste kaşar peyniri rendesi koyup herkese torpil geçebilirsiniz.Çok daha lezzetli oluyor.

Bir çoğunuzun bu tarz ekmekler yaptığınızdan eminim.Bilmeyenlere bilgi ,bilenlere hatırlatma olsun.

Hafta sonunuz kutlu olsun.:))

5 yorum:

Tijen dedi ki...

Evet gerçekten! Ben de yapardım ama ekmekleri sütte ıslatmazdım. Bu fikri uygulamaya koymalı.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Merhaba Canım,
Ben görmeyeli sayfana epey yazı yüklemişsin.
Ekmeklere diyecek lafım yok,güzel oldukları belli,ellerine sağlık.
Ben ekmeklerin kuruyacağı düşünesiyle fırında bu tarzda hiç pişirmiyordum ama süte bandırma önerin çok hoşuma gitti.
Mutlaka deneyeceğim.
Defne Su'yu öpüp,kokluyorum.

Adsız dedi ki...

Bizde hep yapıyoruz, ama sütle ıslatmak hiç aklıma gelmedi.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

ebruakin dedi ki...

Canım bloğumda bir ödül seni bekliyor. :)
Öptüm kocaman.
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de çok yaparım ama sütle ıslatıldığını ilk defa duydum eminim çok güzel oluyordur deniycem..sevgielr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails