29 Şubat 2008 Cuma

120 FİLMİ VE MERHABALAR


Merhabalar, (AYŞE)
Öncelikle uzun zamandır blok çalışmalarına katılamadığım için tüm arkadaşlardan özür dilerim. İşimin yoğun olması bloktan bayağı uzak kalmama neden oldu. Şimdi bi vizyon filmi ile sizlere katılmak istedim ablam kadar iyi anlatabilir miyim bilmiyorum ama 120 yi sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim. Abla takviyelerini bekliyorum.
Vizyona girdiği ilk günden bu yana heyecanla filme gitmeyi bekledim ve gittim.. Gözüm de çok büyütmemden galiba hayal kırıklığına uğradım.
Film, 1915te Van da geçiyor. Uçsuz bucaksız dağlarda 120 çocuğun çaresizliğini ama bir o kadarda yürekliliklerini izliyorsunuz ve olayın gerçek bir hikaye olduğunu bilmenizde cabası. Mendillerinizi hazırlayın.

Van da bulunan tabur seferberliğin ilanıyla Erzurum'a çağrılıyor, bütün tabur Erzurum'a gidiyor ama cephaneleri Van'da kalıyor. Köyde çocuk, kadın ve yaşlılardan başka kimse yok. Ancak Erzurum daki taburun acil cephaneye ihtiyacı vardır. Kahraman 120 çocuk hiç tereddütsüz valiliğin kapısına dayanıyor cephaneyi biz götüreceğiz diye ve film işte o zaman başlıyor. Yol 6 günlük bir yol ve kışın en sert zamanları aylardan ocak … Filmin içersinde serpiştirilmiş bir aşk hikayesi ve hiç yaşanmamış yarınları göreceksiniz.


Film konusu gereği kalbinizde derin bir iz bırakacak. Ancak böyle destansı bir konu bu kadar mı yüzeysel anlatılır, bu kadar mı basitleştirilir… Yurdumuzun her toprağı bir destanken bizler nedendir bilinmez filmlerimizde bunu bir türlü tanımlayamıyoruz. Beklide O dönemdeki yiğitlerimizin ruhunu hala anlayamadığımız içindir vatan aşklarını..
Herşeye rağmen eğer Sarıkamış 120 hikayesini bilmiyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum..Zafer Uğruna Donan Çocukların Hikayesi.

4 yorum:

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

filmi merak ettim ama çok hüzünlü acıklı şeyler izleyemiyorum bu ara.malum hamilelik insanı çok duygusal yapıyor.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mendillerin bolca kullanıldığı bir film. Beğenerek izledim.
Destanlarımızı bilmiyoruz ve tam olarak o günlerin ruhunu yaşatamıyoruz. Ama bu tip filmler çoğalınca daha iyi olacaktır.

zehra dedi ki...

yasas�nnnnn
nihayet hafta sonu
mutlu sevgi dolu bir haftasonu sonu sana:)))

Adsız dedi ki...

Attention!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails