3 Ocak 2008 Perşembe

AŞKIN KİTABI

Geçen sene boyunca sinemaya gelmesini beklediğim ama gelmesi ile gitmesi bir olan dolayısıyla gidemediğim bu filmi vcd de izleme şansım oldu.

Aşk ve Gurur filmi tadında olacağımı tahmin ediyordum yanılmadım.Ama Aşk ve Gurur kadar etkilenmediğimi itiraf ediyorum.O benim Jane Austen serisindeki ilk göz ağrım.


Filmde Jane Austen'ın kendi hayatı anlatılıyor.Kitap yazmaya başlaması,zengin ve soylu bir ailenin yiğeninden alınan evlilik teklifini kabul etmemesi,aşık olması ve sonrası...

Dediğim gibi Aşk ve Gurur çok daha etkileyici ve sarsıcıydı benim için.Aşkın Kitabı biraz üstünden geçiyor hafif kalıyor.Ama izlenmesi gereken güzel romantik bir biyografi.

Şimdi Kate Winslet'ın oynadığı yine Jane Austen romanından uyarlama Aşk ve Yaşam kaldı izlemediğim.Onuda izleyince sanırım bu yazarın tüm kitaplarını alacağım.

Jane Austen İngiltere'de yaşamış o dönemde kadınlar sadece zengin bir koca bulup evlenirken o kitap yazmaya tutkun eğitimli bir kadınmış.Ailesi fakir olduğu için bir yakını tarafından okutulmuş.41 yaşında göğüs kanserinden ölmüş.Bu kısacık hayata birçok kitap sığdırmış.Hiç evlenmemiş.Nedenini filmi izleyince anlayacaksınız.Yaşadığı ev müze haline çevrilmiş.

Romantik seçenekler arayanlar için birebir.Benim gibi Jane Austen tarzının hayranları için ise kaçırılmaması gereken bir film.

7 yorum:

Gönül dedi ki...

aşkınnnnn gururuuuuu olmazzzz olamazzzzzz benimmm derdimeeeee çare bulunmazzzzzzz.............ehehe bu şarkı geldi aklıma...iyi seyirler ohhh biz çalışalımmm sizde yan gelin film izleyinnnn...neyse gözümüz yok şekercim:))) sevgilerimle

zehra dedi ki...

mutlu hafta sonlar� :)))

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Merhaba canım,
Geçen yıl aşk ve gurur çıktığı zaman seyrettim ama tam olarak sonunu kitaptan öğrendim.
Kitaplar daha kapsamlı oluyor,senaryoda kitabın hepsine yer veremiyorlar.
Filmin tadı damağımda kaldığı için hemen kitaba sarıldım ve sonunun filmde ki sondan biraz daha ileriyi anlattığını söyleyebilirim.
Bahsettiğin bu filmden haberim olmamıştı,ilk fırsatta izleyeceğim,üstelik Anne Hathaway'i çok severim.

Disalce dedi ki...

senden bunları takip etmek çok keyifli...

ne zaman bi film tanıtımı görsem hemen seyretmek istiyorum ama ya bulamıyorum yada zamanım yetmiyor...

helede evde çocuk varsa zor...

paylaşımın için sağol...

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

gönülcüm:bende çalışıyorum ama akşamları pek televizyon izlemiyoruz özellikle hfta sonu izliyoruz filmleri.tabii çocuk olmayınca zaman oluyor.öptüm seni.

muhteremcim:seninle zevklerimizin uyduğunu er dizisinden dolayı anlamıştım.kitabını okumayı çok istiyorum bende.

disal:evet çocuk olmayınca şimdilik tadını çıkarıyoruz.ama olunca bu kadar yoğun izleyeme bende tabii.

Cocukla Cocuk dedi ki...

romantik filmleri zaten severim, birde bu kadra etkili bir biyografi ise.

Adsız dedi ki...

Ne izlesem diye düşündüğüm zamanlar sitenizle tanışsaydım ne iyi olurdu. Artık film izleyecek vaktim olmuyor, olsa bile izlerken uyukalırım herhalde. İyi seyirler size

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails