24 Aralık 2007 Pazartesi

BAYRAM SONRASI FİLMLER...

Herkese Merhaba...
Bayram sonrası ben bir sürü filmle Ayşe Eskişehir gezisiyle karşılıyoruz herkesi.
Havanın soğuk olması nedeniyle bayramda evde oturduk.Bol bol film izledik.Ama tesadüf izlediğimiz filmler hep bir katil potresi üzerine idi.Birbirinden farklı cinayet filmleri izledik.
Her gün 1 tanesini paylaşacağım sizinle.

İlk film KOKU;Bir Katilin Hikayesi

Patrick Süskind adlı yazarın çok uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış romanından uyarlama bir film.Kitabı okuyanlar filmi beğenmemişler.Çünkü kitaptaki etki çok daha büyükmüş.


Jean-Baptiste yetimhanede büyümüş bir çocuktur.Diğer çocuklardan farkı koku alma duyusunun çok güçlü olmasıdır.Her kokuyu duymak istediği için de çok açgözlüdür.

Yeni yerlerde yeni kokularla karşılaşmak en büyük zevkidir.Kendi kokusu olmadığını fark ettiği güne kadar herşey normaldir.O günden sonra kendine bir koku bulmak için daha doğrusu insan kokusu bulmak için her şeyi deneyecektir.

Olaylar 1766 yılında Fransa'da geçiyor.Mekanlar kıyafetler çok orjinal ve güzeldi.Bir Avrupa filmi olduğu için biraz sıkılma ihtimali vardı ama film başından sonuna çok ilgi çekiciydi.

Bu arada çiçeklerin yağının çıkartılması ile ilgili de birçok sahne var filmde.Çok ilginç bir senaryo ve konu tanımadığımız ama başarılı bir oyunculukla Parfüm filmi güzel bir gerilim-dram filmi.


Değişik kokular duymak isteyen herkese tavsiye ederim.

7 yorum:

inci dedi ki...

canlar bayramınızı kutlarım:)sevgiler.....

NiNo dedi ki...

gormek isterdim ilginc!!

anne ve cocuk dedi ki...

ikinize de selam...nişanlılar bayramda film izlemeye nasıl fırsat buldular:))) gezip dolaşıp eğlenselerdi...evlenince zaten başka bir şey yapılmıyor...
sevgiler!

zehra dedi ki...

mutlu haftalar:))
cumaya az kaldı:))

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

anne ve çocuk:film izleyen bendim.yani evli olan.nişanlılar bu bayram ayrıydılar.ayşe annem ve babamla nişanlısının ailesini ziyarete gitti.

Cocukla Cocuk dedi ki...

bunun kitabını okumuştum, lisedeyken bir yaz. o kadar sıkılarak, gerilerek ama tüm bunlara rağmen elimden atamayarak bitirdiğimi hatırlıyorum. filmi geldiği zaman gitmeyi düşünmüştüm, kitabın ne kadarını yansıtıyor diye fakat fırsat olmamıştı

Mutfak Havlusu dedi ki...

bugünde sen seç dedim filmi arkadaşım mürşideye geldi mecidiyeköye sonra geçtik beyoğluna dedi koku diye bir filme gideceğiz,tamam dedim bugün sana tabiyiz.
girdik şimdi lk görüntüler o pislik haldeki yerler,ben bu ne ya dedim hemen:))
ne haldeler yahu ne pis kokuyordur(benimde burnumda aşırı hassaslık vardır koku konusunda) buralar dedim ki yavaş yavaş filme kaptırdık.
ara verildi yahu dedim nasıl film seçmişsin-ben o ara fazla takipe edemiyordum filmleri haberim yoktu-tam bana göre aşırı bir hassaslık vardır bendede ve kokuya duyarlı bir burun çokta iyi birşey değil ki burdaki ondanda başka birşeydi ve sonunda ki bağlayışı tastamam olamasada iyi bir filmdi bu yüzdende profilimdeki gözde filmlerden.

güzel film izlemişsin benim yerimede izle filmlerini,eskisi kadar sık izleyemiyorum film vakitsizlik:(

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails