27 Kasım 2007 Salı

BEDİR ASLAN'IN DOĞUM GÜNÜ

4 Kasım da ağbimizin oğlu Bedir'in doğum günü vardı.Gecikmelide olsa yayınlamak istiyoruz.Tamamen çocuklara özel şeyler yapmak istedik.Zaman kısıtlı olduğu için doğum günü pastasını hazır aldık.Ama seneye Allah izin verirse ellerimle yapmak istiyorum.
Kalabalık bir toplulukla kutladık.Bedir mumların yanışından korktu ve ağlamaya başladı.O yüzden tüm fotoğraflarda yüzü ekşi ekşi çıktı.Önceden prova yapsaydık keşke dedik.

Bunlar tatlı kurabiyelerimiz.Tarifini ufuk mutfakta'dan aldım.Orjinali kahveliydi ve çikolata ile süslenmişti.Kahve hariç tüm malzemeleri kullandım.Ama çikolata ile süsleme konusunda başarısız oldum.Gıda boyası ile renklendirip şirin kalıplarla kesince tam çocuklara göre oldu.Gürüntüsü orjinaline göre iyi olmasada tadı çok güzeldi.


Tuzlu kurabiyeler için Devletşah'ın Yemekname'sindeki Kandil Simidi tarifini kullandım.Yine kalıplarla keserek pişirdim.Çok şirin oldular.


Börekler gelinimiz Neşe'den.Hazır yufka kullandı.Peynirli karışımı koymadan önce yufkların içine yoğurt,sıvıyağ ve kabartma tozundan oluşan bir karışım sürdü.Sigara böreğinden biraz irice sardı.Çok güzel kabarıyorlar.Sıcakken yemenizi tavsiye ederim.

Bu güzel köftelerin tarifide Portakal Ağacından.Hep bu tarifi kullanıyorum.Çok güzel sonuç alıyorum.

Ve masada gördüğünüz patates çanakları...

Fotoğraflar için Duyuşen'e teşekkür ederiz.Tabii o gece çocuklarla oynadığı oyunlar içinde.:))

Hala olmanın verdiği gurur ve mutlulukla Bedir Aslan'ın 2. yaşını kutladık.İnşallah sağlıkla ve huzurla büyür.

11 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

çocukların sevdiği bir menü olmuş, kurabiyeler, patatesler. Nice yıllara Bedir bey.
ayrıca mercimek köftesine bayılırım, yapmak içinde annemi beklerim hep. artık kendim yapmaya başlasam diye düşündüm canım çekince.

Sevil Altunel dedi ki...

slm canım
yeğeninizin doğumgünü kutlu olsun nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.yaptığınız lezzetler ve sunumlarda harika tebrikler..

Adsız dedi ki...

Nasılda canım mercimek köftesi çekti canım ya nice senelere afiyetler olsun sizede

Gönül dedi ki...

ne güzel hazırlık yapmışsınız insan bizide davet ederdi:)) prensimizin doğum gününü bende canı gönülden kutluyorum..sağglık mutluluk huzur başarı diliyorum...sevgilerimle

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

cocukla cocuk;arkadaşım portakal ağacının tarifi çok pratik yaparken bende çekinmiştim olumu diye ama sonuç çok güzeldi.

sevilcim:kocaman öptüm seni.teşekkür ederiz.

eda;bir dahakine söz sanada yollayacağım.

gönülcüm:seni yeni buldum ozaman kayıptın.ama cumartesi günüm var.buyur gel.hem evimiz yeni olduğu için yeni ev görmesine gelecek arkadaşlar.

Adsız dedi ki...

şanslı yeğen....
doğum günü kutlu olsun...

herşey süper...eğer bu çocuk menüsüyse ben büyük bir çocuğum..çünkü hepsini severek yerim...

ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

merhaba,ziyaretiniz için teşekkür ederim,pasta ve kurabiyeler iştahımı actı,elinize sağlık:)))

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

mavilimon olarak mavi ve portakal'ı merak ettim...Gerçi ben mutfak civarında bir felaketimdir ama harika tariflerin var gözüküyor, kimbilir belki kolay bir şeyleri bir gün ben de yapmaya cesaret ederim..
Ellerine sağlık

keskinli dedi ki...

selamlar
yegeninizin dogumgünü kutlu olsun
nice senelere insallah
ayricada hayirli cumalar

zehra dedi ki...

ya�as�nnnnnnn
bu gun cumaaa kocaman mutlu ve kocaman eglenceli
bir hafta sonu diliyorummm sanaaa

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım nasılsın?Ne güzel bir doüum günü menüsü..Bedir Aslan'ın doğumgününü bende kutlarım..Öpüyorum yanaklarından..Sağlıkla büyüsün inşallah..Mercimek köftesi istedi canım şimdi bak..Kalkıp yapayım bari..Bugün boşum çok şükür ki!:)Canım size iyi hafta sonları diliyorum..Ayşe yede selam ve sevgiler..
Görüşmek üzere..:)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails