12 Kasım 2007 Pazartesi

ATEŞİN ORTASINDA

Size daha önce tanıttığım Özgürlüğün Rengi filmini izlemiş ve beğenmişseniz bu filmide beğenirsiniz.
Başrollerinde Derek Luke ve Tim Robbins var.
1980'lerin Güney Afrikasında Afrika Ulusal Kongresi ırkçı sisteme karşı yasadışı eylemlerine devam ettiği dönemdeyiz...
Patrick Chamusso, eşi Precious ve kızları için hiçbir yasadışı eyleme katılmaz ve o ortamlardan uzak durur.Secunda Rafinerisinde çalışan Patrick ustabaşı bile olur.

Çatışmaların ve silahlı mücadelenin son hızıyla devem ettiği Afrika da sadece hayatta kalmak için bile büyük bir çaba gerektirirken Patrick ailesini bu karmaşadan uzak tutabilmeyi başarmıştır.

Mahallasinde ki çocuk futbol takımına koçluk yapan ve onları başka bir şehirde ki turnuvaya görüren Patrick döndükten sonra kendini Polis Güvenlik Biriminde bir Albay Nic Vos'un sorgusunda bulur.
Haksız yere işkence gören günlerce sorguda kalan Patrick'in masumiyeti ispatlanır.Ancak bu süreçte karısınada işkence edilir.Hayatı birdenbire alt üst olan Patrick yaşadıkları yüzünden ailesini terk edip Afrika Ulusal Kongresine katılır.

Oyunculukların en üst düzeyde olduğu film konunun işlenişi bakımından da türün diğer filmlerden ayrılıyor.Yani olaylar beklediğimizin aksine gerçekleşiyor.
Tarihi gerçeklerin acımasızlığı bir kez daha yüzümüze vuruluyor.Afrika üzerine birçok film yapılmıştır ama bence bu filmide arşivinize ekleyin.

Filmin sonunda gerçek Partick Chamusso'yuda göreceksiniz.

2 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kanlı Elmas'ı da eklyelim bence Afkika konulu filmler arşivine. bu filmi izlemedim ama geçen yıl izlediğim kanlı Elmas beni çok etkilemişti. Konular birbirinler çok uzak değil gibi görünüyor.

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

evet kanlı elmas gibi Afrikada geçiyor ama ondan daha yavaş ve eski afrikada geçiyor.kanlı elmas günümüz afrikasına daha yakın sanırım.Ama haklısın kanlı elmas kesinlikle bu türün ilk sıralarında yer almalı.
Kanlı Elmas ile ilgili yazım okumak isterseniz.

http://maviveportakal.blogspot.com/2007/06/tek-ta-istemedim-istemem.html

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails