1 Kasım 2007 Perşembe

HAYATI YAKALA

29 Ekim tatilinde izlediğimiz bir filmden bahsetmek istiyorum.3 günde 1 film izlemek bana göre değil tabii.Ama bu ara ünlü dizi LOST'un 2.sezonunu izliyoruz.O yüzden filmlere biraz ara verdim.
Filmin türkçeye çevrilmiş adı HAYATI YAKALA...
Başrollerinde Adam Sandler,Don Cheadle var.
Ayrıca Jada Pinkett Smith.Liv Tyler,Donald Sutherland küçük rollerde göreceksiniz.

Konusu şöyle;Charlie (Adam Sandler) karısı ve 3 kızını 11 Eylül saldırısında ki uçakta kaybetmiş bunun acısı ile hayata küsmüş bir diş doktorudur.(Filmde 11 eylül lafı geçmiyor uçak kazası deniyor)
Charlie'nin maddi durumu iyidir.Acısını geçmişini unutarak hafifletmeye çalışmaktadır.İç dünyası karmakarışıktır.Psikolojik tedavi tekliflerini de hiçbir şekilde kabul etmez.
Alan Charlie'nin fakülteden oda arkadaşıdır.Eşi ve çocukları ile sıradan bir hayat yaşamaktadır.
Sürekli karısının ve ortaklarının istediği gibi yaşamaktan da bıkmıştır.

Bir gün yolda arkadaşı Chalie'yi berduş bir halde görünce ona yardım etmek ister.Bu iş o kadar kolay olmayacaktır.Ama Alan arkadaşına yardım ederken aslında kendine de yardımcı olacaktır.
Filmin temposu bir hayli ağır.Ama oyuncular filmi izlenir kılıyor.Ailesini kaybeden bir adamın çöküşünü çok inandırıcı bir şekilde izliyorsunuz.Dram ağırlıklı değil çok komik sahnelerde var.
İzlemenizi tavsiye ederim.Adam Sandler hep oynadığı komik adam karakterinden kurtulmuşa benziyor.4 kişiden 3 beğendi 1'i beğenmedi.
Film aslında Tom Cruse için yazılmış ama o başka işleri olduğu için kabul etmemiş.Daha sonra Brad Pitt'e teklif edilmiş.En son Adam Sandler rolü kabul etmiş.
Film boyunca iki arkadaş çok eğlenceli görünen bir oyun oynuyor.Onun adı da Wanda to kyozô
(Shadow of the Colossus) mış.
Zafer ve sevgili kocamın dikkatine....

3 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

adam sandler i çok seviyorum butun filmlerini izlemeye çalışırım benim favorim "asabiyim" olsa da digerleri de izlenmeye değer...

lalecik dedi ki...

Adam Sandler'ı alıştığımız karakterinden çıkaran bir film gerçekten, izlemeyi isterim en kısa zamanda. Anlatımında harika olmuş.

zehra dedi ki...

mutlu hafta sonlar� :)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails