25 Temmuz 2007 Çarşamba

TATİL FİLMLERİ

Tekrar Merhaba;
Ben Avşa Adasına gidip tatil yapamasamda tadilattan arta kalan zamanlarda eşimle geç saatlerde film izledim.Birazı iyi çoğunlukla kötüydüler ama tatil filmi işte hoş gördüm.

İlk film çocukluk zamanımızın kahramanlarından.

TRANSFORMERS

Bir kere yönetmenin Michael Bay olması filmin kötü olmayacağının habercisiydi bence.
Armageddon
Pearl Harbor
Ada
Bad Boys
gibi aksiyonu ve görsel efekti bol filmleri başarı ile yönetmiş bir yönetmen bence.
Konu anlamında çok şey vaat etmeyen film görsellikten tam puan alıyor bizden.Arabaların robota dönüşme sahneleri,yavaş çekimdeki robot savaşları çok güzeldi.
Beni sıkan tek şey genç kahramanımızın sevdiği kızla arasında geçen gereksiz romantizimdi.

Bir çok eleştirmen beğenmemiş filmi şaşırdım.Bilim kurgu tarzı seviyorsanız birazda çocukluk günlerinizden hoş anılar hatırlamak istiyorsanız kesinlikle izleyin derim.

Bir başka film ACIMASIZ HAYAT


Filmin de körfez savaşında gazi olmuş bir adamın savaş sonrası kabuslardan kurtulup hayata bağlanmasının mücadelesi anlatılıyor.Bu rolde karşımızda Christian Bale var.Rolünün hakkını verdiğini söyleyebilirim.Özellikle aklının karıştığı delirmeye az kaldığı anları çok başarılı canlandırmış.
Ama gidişat olarak çok iyi ilerlediğini söyleyemem.Filmde bir yavaşlık ve kısır bir döngü var.Zaten bir zaman sonra sonun ne olacağını tahmin ediyorsunuz.
Christian Bale'nin yakın arkadaşının kız arkadaşı rolünde cnbc-e dizisi Desperate Hausewies taki Gabrielle var.




Ve en çok beğendiğim film RÜYA KIZLAR ...


Sadece şarkıları ve dans şovları için bile birkaç kez izlenebilecek bir film olmasına rağmen konusuda çok güzel.Ayrıca filmin 8 dalda Oscar adayı gösterildiğinide hatırlatmak isterim.
Konusu 1960 lı yılların başında bir ses yarışmasında keşfedilen 3 genç kadının hayat hikayesi.O gece Manajer Curtis onlara hayatlarını değiştirecek teklifi yapar ve ünlü şarkıcı James Early nin vokalistleri olmalarını ister.

Biraz zaman geçtikten sonra Curtis kızların imajlarını yeniler ve Effie, Deana, Lorell Dreamettes gurubunu kurar.Solist Effiedir.Ancak Curtis Deana nın dış görünüşünden dolayı solist olmasına karar verir.Bundan sonra olaylar onları çok farklı yerlere götürecektir.
Ayrıca filmde 1960-70 yılları arasında Amerikada ünlü olmanın yolunun beyaz olmaktan geçtiğinin ve zencilere nasıl davranıldığını da göreceksiniz.


Deana rolünde ünlü şarkıcı Beyonce
Şarkıcı James Early rolünde Eddie Murphy
Manajer Curtis rolünde Jamie Foxx var.
Rüya kızlar bence müzikal tadında bir biyografik film.Mutlaka arşivlenmesi gereken bir film.Benden söylemesi...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAM
Yazan: bonsaicicegi

Arkadasim ne güzel tatilde bile film izlemeyi ihmal etmiyorsun :).

Bağlantı


rüya kızlar
Yazan: duyuşen

fatoşcum bilirsin film hafızamı:) ama bu filmin çok eski bir çekimini cnbc-e de siyah beyaz olarak izledim gibi geliyo.neşeli bir film di....sanırım:))
bizsiz izleyin bakalım filmleri .. :(

bu hafta sonu devam ediyormuyuz tadilata:))

fatoş:duyuşenciğim sizi evde bulamıyoruz pek ondan.ama filmi ben tek başıma leptop da izledim biliyorsun aytun pek sevmez bu tarz filmleri.

Düzenleyen maviveportakal gün: 27/7/2007 saat: 15:24

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails