27 Temmuz 2007 Cuma

TATİL FİLMLERİ 2

10 günlük tatil 3 tane filmde kalmadı tabii.Bunlarda izlediğim diğer filmler.

KANLI MESAİ

Kara komedi tarzında bir film diye aldık.Ama film gerçekten çok saçmaydı.İnandırıcılıktan uzak ve sıradan.




Bir silah firmasında çalışan bir gurup eleman performanslarının iyi olması nedeniyle Macaristan da bir dinlenme kampına gönderilir.Ama gittikleri yerde katil ruhlu askerler onları öldürmeye başlar.
İçinde kara komedi ve politik göndermeler var dediler ama ben hiç göremedim...



LOLİPOP

Kesinlikle çok şey ummadan bir gece saat 00:30 sularında açık bulduğumuz cd mağazasından aldık ama pişman olmadık.





Nerdeyse 2 kişiden oluşan film kadrosu ve yine nerdeyse tek bir mekanla yapılmış bir gerilim filmi.
Filmin senaryosunda Japonya da gerçekleşmiş bir olaydan esinlenilmiş.
Konusu 14 yaşında çekici ve genç bir kız olan Hayley 3 haftadır internette yazıştığı 32 yaşında ki Jeff ile buluşmaya karar verir.Buluştuktan sonra Jeff in evine giderler.Bu dakikadan itiberen Jeff için hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır.Hayley Jeff in içkisine ilaç koyar ve ona işkence etmeye başlar.
Sonrasını anlatamam heyecanı kalmaz.İzlerken eşimin elleri terledi sinirden.Ben hiç sinirlenmedim aksine hoşuma gitti.(izleyen bayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.)
Sadece sonunda bir boşluk ve havada kalmış şeyler olduğunu düşünüyorum.Çok daha kesin ve keskin bir son olabilirdi.Ama genel olarak filmi tavsiye ederim.Gerilim severler kaçırmasın derim.



Ve tatilimin son filmi
ATALARIMIZIN BAYRAKLARI





Film 2.dünya savaşında sağ kurtulan James Bradley'in anılarından yola çıkılarak çekilmiş.Savaşın son zamanlarında Iwo Jima adasına çıkarma yapan askerler işgal ettikleri tepeye bir bayrak dikerler.Bu bayrak Amerikada savaşın bitirilmesi ve zafer kazanılmasında bir simge olur.Bayrağı diken askerler kahramanca karşılanır ama savaş bittikten sonra durum onlar için çok farklı olur.
Yönetmen koltuğunda Clint Eastwood var.Ünlü yönetmen aynı zamanda ''İwo Jima'dan Mektuplar'' filmini de çekip savaşın iki tarafını da anlatmıştır.Amacı sadece bir tarafi iyi yada kötü göstermek olmadığı gibi asıl kahramanlar zaten savaş alanında kaldılar mesajını veriyor filmlerde.
Temposu yavaş ama film sağlam ilerliyor.Birçok tanıdık genç sima var filmde.Geniş bir zamanda izlenecek bir savaş psikolojisi filmi.Ama filmin karşı tarafını temsil eden ''Iwo Jima'dan Mektupları ''da izlemek lazım...



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydin arkadasim
Yazan: bonsaicicegi

Arkadasim bir sürü film izlemissin. Ne güzel... Senin kadar olmasada esimle bizde izliyoruz. Cok güzel oluyor. Canim sana iyi hafta sonlari...

Bağlantı


:))
Yazan: duyusen

çok değişik filmler bulmuşsun yine tebrik ediyorum fatoşcum.ama biraz gerilim ağırlıklı olmuş.gerçi yazları pek yeni film olmuyo galiba.
haklısın bu aralar meşguldük hep,ama lost dvd lerini aldık sabire lerden.sizinde vaktiniz olursa hiros partilerinden sonra lost partileri yapalım artık.yaz bitmeden lost un eski bölümlerini bitirmek lazım. bedirin birkaç tadilat fotorafını bloğuma koydum çok sevimli oldu kerata...haberin olsun bakarsın ...kolay gelsin arkadaşım...

Bağlantı


slm
Yazan: bonsaicicegi

Arkadasim sana bir sey sorucam cevaplarsan sevinirim yada böyle benim gibi basina gelen varsa cevaplarsa sevinirim. Ben blog yönetimime giremiyorum. Sifremi yazip basiyorum tekrar sifre istiyor. Sifremden de eminim dogru yani. Acaba dedim blogcuda calismami var ... Seninde öyle mi ?
Iyi pazarlar...

FATOŞ:aynı dert benimde başımda.hiç birşey ekleyemiyorum.mail attım ama cevap da vermediler.

Düzenleyen maviveportakal gün: 30/7/2007 saat: 09:40

Bağlantı


selammm
Yazan: melisfulya

tatilde bile film seyretmeye devam etmişsin arkadaşım tebrikler...ben tv başına bile geçemiyorum sıcaktan...

fatoş:arkadaşım bizde ancak geceleri izleyebiliyoruz.yoksa dediği gibi sıcakta gündüz mümkün değil.

Düzenleyen maviveportakal gün: 30/7/2007 saat: 09:41

Bağlantı


selamm
Yazan: yumurtasepeti

yaa bende korku -gerilim filmi çok seviyorum :)))))) ama bazen çokk geriliyorum hehe :))

Bağlantı


Selam canım
Yazan: ebruakin

Kardeşinin nişanı olduğunu yazmışsın, dilerim Allah tamamına erdirir ve ömür boyu sürecek mutlu bir evliliği olur.

Canım, dilersen sana kırmızı olmasa da pastamın üzerinde gördüğün güllerden yapıp gönderebilirim. Gülleri pembe veya beyaz olabilir. Kırmızı için çok boya eklendiğinden, çok güzel olmuyorlar. Hamurun kıvamı değişiyor.
Aybike istediği için onun çiçeklerini kırmızı yaptım, ama dediğim gibi istediğim gibi olmadı. :)
Eğer göndermemi istersen bana nişan tarihini ve gül rengi için tercihinizi yaz lütfen.
Düz bir pasta yaptırıp, üzerini benim göndereceğim yaprak ve güllerle süsleyebilirsiniz.

Haber bekliyorum. :)
Sevgiler...

fatoş:çok düşüncelisin çok isterim böyle bir şeyi.düz pastayı yapacak arkadaşım var.tarih kesinleşir kesinleşmez sana haber veririm.ayrıntıları konuşuruz.12 ağustosta istemeye gelecekler.nişan tarihi belirlenecek.
tekrar teşekkür ederim.kardeşim adınada.görüşmek üzere

Düzenleyen maviveportakal gün: 31/7/2007 saat: 11:57

Bağlantı


Gerilim
Yazan: caganimla

Hemşehrim korku gerilim filmleri benim favorilerim arasında. Uyumak bilmeyen bir de haylazım olduğu için gece yarısı izleyebiliyorum tam süperrr oluyor korkmak açısından.. Şu Lolipop u izlemek isterim bu akşam arayayım bakalım bulabilecek miyim.. Sevgiler....
Bu arada sizi çok sevdim size arkadaşım diyebilir miyim ? :))))

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails