4 Mayıs 2007 Cuma

ANNEMİN BAHÇESİ 1

Annemlerin evi bahçeli olduğu için annem her sene çeşit çeşit sebze yetiştirir.Bahar iyice kendini gösterdiği için çoğu meyve bile verdi.

Bezelyeler oldu ama daha toplamadık.Bu beyaz çiçeklilerin taneleri olacak ondan sonra toplanacak.


Bu mor çiçekli bezelye ise dışı yenen bezelye yani taze fasulye gibi yeniyor taneleri olmuyor.

Baklalardan ilk yemeği hafta sonu yapmıştı annem.Banada bi tabak ayırmış sağolsun.Biz bu sebzeye ''Karabakla''diyoruz ama sebebini bilmiyorum.


Annem patatesleri ekerken orda olamamıştım.Ama arkadaşım Duyuşen an an fotoğraflayıp ekilişini sitede anlatmıştı. http://www.tekirdagunluk.com/. hobi&dekor bölümünün Sanal bahçe kısmında merak edenler için.



Bu da nohut hiç gördünüz mü bilmiyorum ama hasat yapılırken sabah erkenden yapmak gerekiyor yoksa elleri çok kaşındırıyor.


Soğanlar çoktan büyümüş..Bu gördüğünüz de bizim tabirimizle soğanın cücüğü...
Soğanın normalda acı olan tadında farklı tatlımsı bir tadı var.Kavurmalarda ve börek içlerinde çok güzel oluyor.


Mis gibi naneler...

Bu yaz bizde eşimle bu bahçede kendimize küçük bir bahçe yaparız inşallah...Domatesle ,biberler hepsi bahçeden ne güzel...

Bu arada fotoğraflar Ayşeden.Yine telefonla ama güzel çıktılar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

@
Yazan: handeelibir

Toprakla uğraşmak, bir şekilde doğa ile bağlantıyı koparmamak "zamanı" anlamak için en iyi yollardan biri...Çünkü doğadaki döngüler, herşeyin bir düzen içinde acele etmeden kendi yolunda ilerlemesi aslında ideal olanı sunuyor insana.. Yeter ki bunu fark edebilelim ve gözlemleyebilelim .-)))
Sevgilerimle,
H@nde

Bağlantı


merhaba
Yazan: birdebenvarim

cok guzel gorunuyor fotograflar cok hos
babamın zıraatcı olmasının etkısı toprakla buyuduk ...
o nedenle bahcelerı cok severım ınsanın tum olumsuzluguu uzerınden bıraktıgı yorgun ve mutlu ayrıldıgı buyulu bır mekan dır gozumde


Bağlantı


bahçe
Yazan: muhteremlegeziye

Merhaba,
Annenizin harika bir bahçesi var.Emek verilip,bakınca doğada cömert davranıp,çok güzel mahsul vermiş.Annenizin emeklerine sağlık.
Sebzelerin arasında çok sevdiğim sultani bezelyeyi namı diğer yaprak bezelyeyi görmek beni çok sevindirdi.Ömrü çok kısa olan 2-3 hafta pazarlarda arzı endam edip,ortadan kalkan bu bezelyeye muhteremle afiyetle blogumda yer verip,2 tarif yayınlamıştım.Bu bezelyeyi dalında hiç görmemiştim,resimler için teşekkürler.

fatoş:
Misafirliğiniz beni çok mutlu etti.Hem gezi hem yemek bloglarınızı beğenerek takip ediyorum.Yaprak bezelyeyi tanımanıza sevindim çünkü çoğu arkadaşım bilmiyor.görüşmek üzere hoşçakalın.

Düzenleyen maviveportakal gün: 5/5/2007 saat: 08:18

Bağlantı


merhaba
Yazan: Adriatic

merhaba hemşerilerim :) Blog sayfanız çok hoş olmuş çok hoş vakit geçirdim yazılarınızı okurken.Bende tekirdağ'lıyım hemşeriyiz yanii arkadaş listeme ekledim sizi.Yeni yazılarınızı okumak dleğiyle şimdilik hoşçakalın

Fatoş&Ayşe
Misafirliğiniz için teşekkür ederiz.Yorumunuz içinde .


Düzenleyen maviveportakal gün: 5/5/2007 saat: 13:20

Bağlantı


bahçeden
Yazan: gezimanya

Sebzeleri ve meyvaları dalından yemek gibisi yok. Ne güzel şanslı insanlardansınız. Benim de çocukluğumda böyle bir şansım oldu, çocukluğumun büyük kısmı köyde geçti. Hele domatesi koparırken güzel bir koku yayılır ya etrafa, sırf o kokuyu duymak için seralarda da görsem, domates yapraklarına dokunmadan geçemem.
Pateteslerin ilk günlerini görememişsiniz ama son günlerinde mutlaka yanında olmaya çalışın. Çocukken en sevdiğim şeylerden biriydi, toprağı kazıp patetesleri çıkarmak. kendimi hazine bulmuşum gibi hissederdim :)
Afiyet olsun size :)


Fatoş:Patates hasadına bekleriz o zaman buyrun gelin:))

Düzenleyen maviveportakal gün: 7/5/2007 saat: 08:17

Bağlantı


:))
Yazan: narc

Bende geleyim ne olur... :))

Fatoş:Ne zaman istersen gelebilirsin.Misafirimiz olursun:))

Düzenleyen maviveportakal gün: 7/5/2007 saat: 08:15

Bağlantı


çok güzel..
Yazan: guzela

ben de bir gün isterim kendi sebzelerimi yemeyi..en çok maydanoz, küçük domates, nane, yeşil soğan isterim...balkonum olsa yapardım yine bişiler ama şimdilik beklemede bu hayal...

Bağlantı


selamlar
Yazan: cocuklacocuk

biz de yazları bagevimizde geciriyoruz...kücük oglum cok olmasa da büyük tam bir doga aşığı, her bahar fasulyemizi, domatesimizi plastik bardaklarda yetiştirip zamanı geldiğinde bahçeye ekiyoruz....toprakla uğraşmak insanı dinlendiriyor, emeğinin karşılığını görmenin zevki ise başka hiçbirşeyde yok....
yine bekleriz
sevgiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails