15 Şubat 2007 Perşembe

KAYINVALİDEMİN TARATORLU BÖRÜLCESİ



MALZEMELER

1 Adet Börülce Konservesi
3 Tane Domates (rendelenmiş)
1 Adet Limon (sıkılmış)
2 Diş Sarımsak
Biraz Sıvı yağ
Bir Avuç Kadar Un


Hafta sonu eşimin annesi bize geldi.Öğlen yemeği için hazırladığımız bir ege yemeğini sizinle paylaşmak istiyorum.Kayınvalidem Muğla doğumlu ama İzmir'de büyümüş.Ege yemeklerinin her çeşidini çok güzel yapar.Enginar ve börülce ile onun sayesinde tanıştım.

Bu tarifte konserve kullandık çünkü bu mevsimde tazesi yok.Yazın alıp derin dondurucuya at dedi kayınvalidem.Tecrübe tabii.Yinede bu güzel yemekten mahrum kalamamak için konserve aldık.

Ege yemeği diyince korkmayın çok basit ve çok çabuk hazırlanan bir yemek.

YAPILIŞI

Genişçe ve biraz derin bir tavaya bir miktar yağ koyuyor ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

Kavurduğumuz una rendelediğimiz domatesleri, sarımsağı ve sıktığımız limonu ilave ediyoruz.

Biraz karıştırdıktan sonra konservenin içindeki suyu tavaya unlu karışımın

Üstüne döküyoruz.(sos biraz daha sulu olsun isterseniz bizin gibi biraz daha su ilave edin.)

1–2 dakika kaynadıktan sonra ‘’tarator sosu’’hazır olmuş oluyor.

Geniş bir tabağa börülceleri koyuyoruz.

Üzerine de hazırladığımız tarator sosunu döküp afiyetle yiyoruz.

Börülcenin birçok faydası olduğunu da http://www.tekirdagunluk.com/ sitesinde sağlık köşesinde görebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi bir tat
Yazan: KADİR AYTUN ER

bu yemek için fazla söyleyeceğim bir şey yok çünkü çok güzel. Değişik yemekler tatmak istiyorum diyenlerden iseniz kesinlikle tavsiye ediyorum Ege mutfağından bir lezzet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails