13 Temmuz 2010 Salı

İKİ FİLM

Sıcak yaz günlerinde uzayan gecelerde film izlemek iyi olabilir diye düşünerek izlediğim iki filmi paylaşmak istedim.




İlki ADALET PEŞİNDE;Adına bakıp çok klasik bir amerikan filmi diye düşünebilirsiniz.Ama değil.Başrollerinde (yıldızlı pekiyi) oyuncu Gerard Butler ve Jamie Foxx var.
Normal bir hayat süren bir adam,karısı ve kızı.Evlerinde saldırıya uğruyorlar.Kızı ve karısı öldürülüyor.Savcılık makamı katillerle anlaşıyor.Suçlulardan biri tam 10 yıl sonra idam ediliyor ama diğeri 3 yılda serbest kalıyor.

Sonrasında klasik bir intikam öyküsü bekliyorsunuz ama hikaye çok farklı gelişiyor.Bundan sonrası için sadece bana güvenmeniz gerekiyor.

Birde ilk sahne biraz sinir bozucu.Uyarmam gerekiyor.Belki hamile hormonlarından kaynaklanıyordur ama psikolojik olarak biraz zorlandım.
Sonrasında gerçekten iyi bir film bekliyor sizi.Benden söylemesi...



Diğer film ELİ'NİN KİTABI
Başrollerinde Denzel Washıngton var.Kıyamet senaryolu bir film diyebilirim.Ama kıyametin nasıl koptuğunu değil kıyamet kadar büyük bir savaştan sonra neler olduğunu anlatıyor.
Su yok,yiyecek yok,kitap yok,hiçbirşey yok aslında.O kadar çok yokluk var ki insan eti yiyenler bile var.
Bu kaos ortamında bir kitabı hayatı pahasına batıya götürmeye çalışan bir adam var.Dünyada 1 tane kalan kitabın sözleri o kadar kuvvetli ki bu durum kitabı çok güçlü kılıyor.

Film gri gibi yani çekimler öyle.Sürükleyicide.Ama biraz Hristiyanlık propagandası kokuyor.Yinede izlenilebilir.Kıyamet filmlerine değişik bir yaklaşım olmuş.

Görüşmek üzere...

1 yorum:

01 Haber - Adana dedi ki...

Böyle güzel bir haberi bizimle paylaştığınız için teşekkürler !
Yeni yazılarınızı bekliyoruz...
Faydalı haberlere tüm Türkiye'nin ihtiyacı var...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails