10 Mart 2008 Pazartesi

M.Ö. 10.000

İlk defa bir filme hiç konusuna oyuncularına ve başkalarının yorumlarına bakmadan gittim.Oyüzden değişik bir tecrübeydi.
Akşam yemekten sonra eşim ve Duyuşen-Zafer beraber gittik.Bir akşam öncesi Jesse James filmini izlemiş ve çok sıkılmış olan bizler bu filmi çok beğendik.
Konusu ilk çağlarda yaşayan bir kabilenin başına gelen bir efsane.Efsaneye göre son av sırasında bir savaşçı çıkacak o savaşçı mamutu öldürecek ve kabilenin en güzel kızı Evolet'e sahip olacaktır.

Efsane bu şekilde gerçekleşir.D'leh mamutu öldürür ve Evolet artık onundur. Ama o gün kabile dört ayalkı şeytanların (atlı savaşçılar) saldırısına uğrar.Evolet da dahil kabileden bir sürü insan kaçırılır.
Sonrasında D'leh onları kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.Bu yolculukta değişik insan toplulukları ile karşılaşır ve onlarla beraber dört ayaklı şeytanlara karşı mücadele eder.

Yönetmen Roland Emmerich.Görsel efekt ve savaş sahnelerinde tecrübeli olduğu düşünülürse bu filmin başarılı olması çok doğal. Yıldız Geçidi,Vatansever,Yarından Sonra bazı filmleri...

Biraz fantastik yanı olan efsanesi bol bir film.Filmin ikinci yarısında şaşıracağınız bir durum olcak.Söylemek istemiyorum.Ama filmi tavsiye ediyorum.

2 yorum:

duyuşen... dedi ki...

''mö.10.000'' i bende çok beğendim. görsel öğeleri ,doğa üstü yanı,ve duygusal yanları var ama çok yerli yerinde ve yeterince kullanılmış.
ben de tavsiye ederim.

Cocukla Cocuk dedi ki...

gitmeyi hiç düşünmediğim bir filmdi, bak nasıl da değişti fikrim...sevgiler bizden

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails