24 Mart 2007 Cumartesi

KAYIP ŞEHİR


KAYIP ŞEHİR(LOST CİTY)

Evet filmi izledim.Tabiki Andy Garcia olduğu için.Üstelik hem oyuncu hem yönetmen hemde müziklere imza atmış.Filmin konusu 1950 yıllarında Batista hükümetinin çöküşünün ardından Fidel Castronun yükselişi sırasında şehrin en güzel klüplerinden El tropico'yu işleten Fico'nun hem klübünü hemde ailesini ayakta tutma çabalarını anlatıyor.

Filmi yönetmenlik ve müzik anlamında değerlendirdiğimde benden tam not alıyor.Andy Garcia'nın oyunculuğu gerçekten çok etkileyici.Kübalı olmasından olsa gerek yaşayarak oynamış.
Ama filme bir kaç eleştirim var. 1.si filmin çok uzun tutulması 2. devrimi sadece burjuva kesiminin gözüyle anlatması .Ayrıca Castro başa geldiğinde halk çok seviniyor ve ona saygı duyuyor ama film onu sanki kötü gösterme çabası içinde.Yani bu adam kötüyse bu halk neden bu kadar sevinçli gibi bir tezat oluşuyor.

Filmde Ficonun arkadaşı ve yazar rolünde Hayalet Avcılarının yıldızı Bill Murray'ı Fico'nun devrimci kardeşlerinden biri olarakta Cnbc-e kanalındaki kayıp insanları arayan Wıthout a Trace dizisindeki dedektif Danny' yi göreceksiniz.Ayrıca Aurora Ficonun
kardeşinin karısı aynı zamanda da imkansız aşkı çok güzel bir kadınmış kıyafet seçimleride hem döneme uygun hemde çok şıktı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Havana
Yazan: sevdalibulut

Küba devrimini işleyen yada fon olarak kullanan özellikle Amerika yapımı filmlerde
Küba devrimi ve Castro olumsuzlanır gizliden veya açıktan. Giyim,davranış,atmosfer
vb bir çok öğe kullanılarak açık bir aşağılama kurgusu içinde işlenir.Direkt değil dolaylı bir karşı çıkıştır bu tarz filmlerde.
Bu duruma tersinden bir örnek Rambo filmleri için verilebilir. Rambo serilerinden birinde Wietnam'da esir tutulan Amerikan askerlerini tek başına (!) kurtaran Rambo'nun kahramanlıkları hayranlıkla izlerken Wietnam savaşı ve Amerika'nın neden olduğu konusu işlenmediği gibi gizliden Wietnam müdahelesini kahramanlıklar büyüsü atmosferinde kendini meşru kılma çabası içindedir.




kaçırdık desene
Yazan: duyuşen

arkadaşım yine biz yokken iyi film izlemişsiniz aşkolsun:)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails