22 Mart 2007 Perşembe

GÖLGEDE SAVAŞANLAR


Evet filmin Tekirdağ'a gelmesini bekleyemedik.Çorluda gittik.Hemde 18 Mart'ta yani gösterime girmesinin 2.günü .İyikide gitmişiz.

Filmin konusu malumunuz 300 tane Spartalı askerin 30.000 civarındaki Perslere karşı göstermiş olduğu mücadele.Çok basit bir cümle gibi dursada aslında olay tarih sayfalarına bir kahramanlık destanı olarak geçmiş.Ve bence bu filmde sinema tarihi sayfalarına bir baş yapıt olarak geçmeli.
Karakter odaklı bir film olmadığı için oyunculardan bahsetmek istemiyorum.Ama Sparta Kralı Leonidas'a birşey demeden de geçemiyeceğim.Grard Butler bu role çok yakışmış.Nerdeyse Gladyatör'den sonra en çok beğendiğim komutan tiplemesi diyebilirim.Hatta Russell Crowe biraz hantal kalıyor Lepnidas'a göre.
Film Frank Miller in çizgi roman uyarlaması olduğu için ortamlarda çok büyüleyici ve fantastikti.Ama beni en çok etkileyen eski çağ savaş sahnelerine eşlik eden modern rock müzikleri oldu.Ağır çekimdeki kavga sahneleri tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz.Eşim ve Zafer için tam bir şölendi film.Hatta bizim filmi beğendiğimize bile inanamadılar.
Çok nadiren hissettiğim ''bir bilet daha alıp tekrar izleyeceğim'' duygusunu bu filmde yaşadım.Yani ne demek mi istiyorum filmi çok ama çok beğendim.Hemde tüm eleştirilere siyasi mesajlara ve sürtüşmelere rağmen.Bu filmdeki ne Spartalılar şimdiki Amerikalılar ne de Persler İranlılar.Savaş M.Ö 480 yılında geçiyor.
Ayrıca bu bir çizgi roman uyarlaması tarihi gerçeklerden esinlenmiş.Gerçeğin kendisi değil.

Neyse film benim klasiklerim arasına girdi.Bu arada Çorlu Orion'da Teknosa'da orjinal cd ler 5 ytl.Biz Gladyatör'ü aldık bile.Sepette çok iyi başka filmlerde vardı.Yolunuz düşerse diye diyorum.

Fimle ilgili ayrıntılı yorumlarımı görmek için adrese göz atın.
http://www.tekirdagunluk.com/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ETKİLEYİCİ
Yazan: KADİR AYTUN ER

BU FLİM İÇİN SÖYLEYEBİLECEĞİM TEK ŞEY VAR MÜKEMMEL SEYREDERKEN ZEVKTEN DÖRT KÖŞE OLDUM SADECE FLİME ODAKLANDIM SİYASİ OLARAK HİÇ BİR ŞEY DÜŞÜNMEDİM DÜŞÜNMEYEDE GEREK YOK BU ÇİZGİ ROMANDAN ESİNLENEREK YAPILMIŞ BİR FLİM.
KOLTUKLARINIZIN SIKICA TUTUNUN VE UÇMAYA HAZIRLANIN BU FLİM AYAKLARINIZI YERDEN KESECEK SAHNELERİYLE




300
Yazan: maviveportakal

kocacım yorumların ve desteğin için teşekkür ederim.
inşallah hep böyle güzel filmlere mutlu mutlu gideriz.




slm
Yazan: mavi esinti

bencede süer bir film ..
herkese şiddetle tavsiye ediyorum görüntü cekim oyunculuk kıyafeler hepsi kendi başına bir şeyler anlatıyorlardı tarihten...
abla bizide davet ettiğin ve bu filmi izlememize vesile olduğun için cok teşekkür..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts with Thumbnails