Tarifimiz Pazı Kavurması...
Malzemeler
3-4 orta boy patates
Yarım kilo kadar pazı (ölçmedik göz kararı kullandık)
1 tane soğan
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
Patatesleri soyun ve haşlayın.
Haşlanan patatesi iyice ezin.
Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın.
Pazılarıda haşlayıp süzdürdükten sonra avucunuza alıp sıkarak iyice suyunun çıkmasını sağlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve soğanı kavurun.
İçine ezilmiş patatesleri ve sıkılmış pazıyı ekleyip iyice karıştırın.
Sarımsak ilave edin.
2-3 dakika ateşte çevirin.
Pazı kavumamız servise hazır.(isteyen içine patates koymayabilir)
Tarifi iler ki zamanlarda gelecekler.
Kara Lahana Yemeği
Mısır Ekmeği
Turşu Kavurması
Kazkaldıran
6 yorum:
Merhaba,
Ellerinize sağlık,pazı kavurması nefis görünüyor.
Bu yaprakları nazlı sebzeyi, yemeği,sarması-yoğurtlusu ve kavurması olarak pek severim.
Yeşim etkinlik için Karadeniz yemeklerini seçince yerinden zıplayanlardan biride benim.
Çok severek katıldığım bir etkinlik oldu.
Daha sonra yayınlamayı düşündüğünüz "kaz kaldıran" tarifini merakla bekliyorum.
Merhaba,
Mısır ekmeği ve pazı kavurması favorilerim.Yıllar önce Sakarya da mısır ekmeğinin tadına bakma şansı bulmuş ve çok beğenmiştim.Ellerinize sağlık yemekler çok lezzzetli görünüyor.
sevgiyle kal...
Mrb kızlar gğzel tarifleriniz için teşekkür ediyorum katılımınız için teşekkür ediyorum,
kocaman sevgilerr
selam elinize saklık nefis görünüyor.pazı kavurması...
ellerine saglik canim etkinlik yemegin nefis gorunuyor
Kızlar ellerinize sağlık! Şimdi linkleri kontrol edip size daha önce link vermediysem hemen listeyi güncelleyeceğim. Nice okurlara, nice dostluklara!
Yorum Gönder