Bu gün ramazan ayında yaptığım ve yayınlamak üzere sakladığım bir yemeği paylaşmak istedim sizinle.Aslında adını ben uydurdum.Çünkü bu yemek değişik türde yapılan birkaç kebabın birleşiminden oluşuyor.
- Genişçe seçilen patlıcanlar bir parmak kalınlığında yuvarlak doğranır tuzlu suda bekletildikten sonra kızartılır.
- İsteğe ve zevke göre köfte hazırlanır.Patlıcanların genişliğinde yuvarlak olarak şekillendirilip kızartılır.
- Patatesler haşlanır ve sütle püre haline getirilir.
- Borcam tepsiye önce patlıcan üzerine köfte ,köftenin üzerine tekrar patlıcan ve en üste patates püresi koyulduktan sonra kürdan yardımı ile sabitlenir.
- Son olarak tepsiye salçalı sıcak su koyulur ve fırına verilir.
- 200 C de 15-20 dakika kadar pişirilir.
Bence çok güzel bir fırın yemeği.Herşey pişirilerek koyulduğu için benim gibi acemi aşçılar için pişti pişmedi derdi de yok.
Görüşmek üzere hoşçakalın.
9 yorum:
yapma fatoş ama böööle canım çekti :(
ellerine sağlık süper görünüyo ve eminim tadıda süperdir....
hoş geldin arkadaşım :)
harika görünüyor...patlıcan ne şekilde pişerse pişsin her yemeğe yakışıyor zaten...patates püresi de çok güzel görünüyor..eline sağlık
fatoşcuğum, hoşgeldin...
nefis görünüyor.
film önerilerini bekliyorum. Kaçamak yapın arada:)) Bebişte belki sever sessiz sessiz oturur :)
sevgiler
Harika görünüyor canım ellerine sağlık.
Sevgiler...
ARKADAŞLAR YEMEĞİ BEĞENMENİZE ÇOK SEVİNDİM.TEŞEKKÜR EDERİM.
ZERRİNCİM HİÇ MERAK ETME ŞİMDİDEN BİRİKEN FİLMLER VAR.YAKINDA YAYINLAYACAĞIM.
Çok harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle...................
Ellerine sağlık harika en kısa zamanda yapmalıyım miss gibi görünüyor...
Sevgilerimle...
canım ellerine sağlık...güzel bir fırın yemeği olmuş...değişik versiyonlarını görmüştüm...
buda daha geniş kapsamlı olmuş..
sevgiler canım...
canım bebişin tekrar hayırlı olsun...güle güle büyütün...
Bu arada sen de püre yapmışsın::)))
Yorum Gönder