Dilim ekmekleri süt içinde ıslattıktan sonra (yumuşak olması için) üstlerine peynir,yumurta ve maydonoz karışımından sürüp fırına atıyoruz.10 dakika kadar 200 C de kızarıyor.
En üste kaşar peyniri rendesi koyup herkese torpil geçebilirsiniz.Çok daha lezzetli oluyor.
Bir çoğunuzun bu tarz ekmekler yaptığınızdan eminim.Bilmeyenlere bilgi ,bilenlere hatırlatma olsun.
Hafta sonunuz kutlu olsun.:))
5 yorum:
Evet gerçekten! Ben de yapardım ama ekmekleri sütte ıslatmazdım. Bu fikri uygulamaya koymalı.
Merhaba Canım,
Ben görmeyeli sayfana epey yazı yüklemişsin.
Ekmeklere diyecek lafım yok,güzel oldukları belli,ellerine sağlık.
Ben ekmeklerin kuruyacağı düşünesiyle fırında bu tarzda hiç pişirmiyordum ama süte bandırma önerin çok hoşuma gitti.
Mutlaka deneyeceğim.
Defne Su'yu öpüp,kokluyorum.
Bizde hep yapıyoruz, ama sütle ıslatmak hiç aklıma gelmedi.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Canım bloğumda bir ödül seni bekliyor. :)
Öptüm kocaman.
Sevgiler...
ben de çok yaparım ama sütle ıslatıldığını ilk defa duydum eminim çok güzel oluyordur deniycem..sevgielr
Yorum Gönder